Momir Marković „najgori poslanik u Skupštini Srbije

Izvor: Press, 05.Dec.2010, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momir Marković „najgori" poslanik u Skupštini Srbije

Narodni poslanik SRS Momir Marković najgori je narodni predstavnik u srpskom parlamentu! U ovom sazivu parlamenta on je poslanik sa najviše kazni i u prethodne dve i po godine kažnjen je šest puta, sa ukupno 98.589 dinara. Izrečeno mu je šest mera opomena, oduzimanja reči ili udaljavanja sa sednice.Markovića u stopu prate ostali poslanici SRS-a, koji su iz istih razloga do sada novčano kažnjeni čak 144 puta sa ukupno 2,3 miliona dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Od 56 poslanika SRS jedino Marina Raguš nikad nije dobila nijednu kaznu. Momir Marković kaže za Press da ga kazne neće zaustaviti da u parlamentu Srbije iskazuje stavove SRS „na transparentan način" i kaže da predsedavajući Skupštine namerno kažnjavaju samo radikale.
- Potpredsednica Skupštine Gordana Čomić, koja je izrekla najviše kazni, i predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović izigravaju humanitarce s tuđim parama. Nijedna od kazni koje smo dobili moje kolege i ja nije zaslužena. Čomićka je čak jednom kaznila našeg poslanika Dušana Marića, koji uopšte nije bio u sali! To i činjenica da kažnjavaju samo nas radikale pokazuje da drugi poslanici mogu u skupštinskim klupama da rade šta hoće - kaže za Press Marković.
Posle poslanika SRS, najnemirniji poslanici su iz DSS. Njima je izrečeno šest mera koje su morali da plate 27.178 dinara. Zbog kršenja skupštinske discipline kažnjeno je i troje poslanika NS sa 21.589 dinara, a iz redova SNS kažnjen je samo Tomislav Nikolić koji je šest kazni platio 25.000 dinara.
U vladajućoj koaliciji kažnjena su samo tri narodna poslanika: Srđan Milivojević (DS), Nenad Čanak (LSV) i Bajram Omeragić (SLPS) i to sa po 3.000 dinara koliko i košta najblaža mera, opomena.
Prema Poslovniku, za dve opomene plaća se 8.000 dinara, 16.000 moraju da plate poslanici kojima predsedavajući oduzme reč, a 32.000 je kazna za udaljavanje sa sednice. Ovaj cenovnik je važio do 5. avgusta, kada je Administrativni odbor povećao kazne: jedna opomena vredi 7.589 dinara, dve 15.177, oduzimanje reči 30.355, a udaljavanje sa sednice 37.943 dinara.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.