Momčilo Babić novi direktor RFZO-a

Izvor: RTS, 22.Feb.2013, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momčilo Babić novi direktor RFZO-a

Momčilo Babić je novi direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, pošto je Vlada Srbije dala saglasnost za njegovo imenovanje na to mesto.

Vlada Srbije dala je saglasnost za imenovanje Momčila Babića na mesto direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

Kako je saopšteno iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima, Vlada je donela rešenje o davanju prethodne saglasnosti za imenovanje Babića za direktora RFZO-a, koji je i redovni profesor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Kako je navedeno na sajtu Medicinskog fakulteta, Babić je bio direktor Kliničko bolničkog centra "Bežanijska kosa", a bio je i gradski sekretar za zdravstvo, a prethodno i direktor Sektora za razvoj u Kliničkom centru Srbije.

Babić je diplomirao 1976. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, magistrirao je 1980. godine u Moskvi, a doktorirao 1986. u Beogradu.

Kako je navedeno na sajtu Medicinskog fakulteta, Babić se usavršavao u SAD, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Rusiji i to, pre svega, u oblasti menadžmenta bolničkog sistema i rizikofaktora zdravlja stanovništva.

Prethodni direktor RFZO Aleksandar Vuksanović podneo je ostavku na to mesto u decembru prošle godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.