Molimo se da nam se Milenko vrati kući

Izvor: Blic, 10.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Molimo se da nam se Milenko vrati kući

BEOGRAD - Milenko Zablaćanski (52) reaguje na bol i nadražaje, što ukazuje na to da mu je stanje za nijansu bolje od onog kada smo ga prekjuče primili na Vojnomedicinsku akademiju. Te reakcije su mali nagoveštaj promena nabolje, ali još ne možemo da prognoziramo kojom brzinom će se oporaviti, jer je i dalje u komi, priključen na aparat za veštačko disanje - kaže sagovornik „Blica" iz ove medicinske ustanove.



Zablaćanskom je u saobraćajnoj nesreći >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u subotu u blizini Čajetine mozak oštećen i nagnječen. Od nesreće je u komi, a do prekjuče bio je smešten u užičkoj bolnici, odakle je helikopterom prevezen na VMA.

- Odmah po prijemu imao je manju operaciju i određena mu je terapija. U lobanjskoj jami ugrađen mu je senzor koji registruje promene moždanog pritiska, kao i koliko mu je tečnosti potrebno i koja doza terapije. Smanjen mu je i moždani otok - kaže naš sagovornik.

On dodaje da je Zablaćanski na Odeljenju intenzivne nege, da mu u posetu dolazi supruga Snežana i sinovi. Dozvoljeno im je samo da ga vide, da ne borave dugo pored njega, da bi se izbegla neka infekcija.

- Izgledi za oporavak su mnogo veći nego prekjuče, ali je suviše nerealno davati bilo kakve prognoze o konačnom ishodu - kaže sagovornik „Blica".

Milenkove rođene sestre Biljana i Svetlana juče su vesti sa VMA čekale u njegovom stanu u Beogradu. Biljana nam je kratko rekla da očekuje da snaha Snežana dođe iz bolnice i kaže im kako je Milenko.

- Nadam se da će se oporaviti. Molim se za njega - kratko je rekla sestra Biljana.

Supruga Snežana, međutim, po povratku iz posete Milenku nije želela da bilo šta kaže o njegovom trenutnom stanju i prognozama lekara.

Prijatelji poznatog glumca preksinoć, po Milenkovom premeštanju na VMA, došli su u bolnicu. Igor Miklja, novinar, kaže za „Blic" da je bio u bolnici sa Snežanom, ali da mu nije dozvoljeno da uđe u sobu i vidi prijatelja, koji je na aparatima.

- Samo su Snežanu pustili, i to nakratko. Ima malih, pozitivnih promena u njegovom stanju i nadam se da će Milenko istrajati i dobiti ovu najvažniju bitku - kaže Miklja.

I glumac Dragan Vujić Vujke kaže da „moli Boga da se Milenko Zablaćanski što pre oporavi i vrati svojoj porodici".

- Prve pozorišne korake u Pozorištu na Terazijama uradio sam zahvaljujući njemu. On me zove Bato i to je više od prijateljstva.

Ovih dana sam vrlo potresen time i Boga molim da se sve okrene u njegovu korist - rekao je Vujić.

On je kazao i da se nada u oporavak Milenka, koji je „sportista i ima kondiciju i energiju".

- Svi mi zaposleni u Pozorištu na Terazijama nadamo se i očekujemo da se Milenko što pre vrati u život, svojoj porodici i na scenu - zaključio je Vujić.

Milenko Zablaćanski, poznati beogradski glumac, povređen je u subotu po podne u saobraćajnom udesu u mestu Jevremovići na putu Užice-Zlatibor.

„Kamo sreće da se bore za moj život"

UŽICE - „Kamo sreće da se dogodilo suprotno - da se lekari bore za moj život. Milenko je mlad čovek i odličan glumac, a ja sam život već proživeo, pa i ne bi bila velika šteta da sam stradao. Kao da sam toga dana predosetio da će se nešto desiti", ispričao je za „Blic" dr Petar Šišović (66), Čajetinac koji je prošle subote izazvao sudar u kojem je teško povređen Milenko Zablaćanski.

„Toga dana sa ćerkama i šurakom posetio sam u bolnici suprugu koja je pred Novu godinu polomila kuk. Posle posete odvratio sam šuraka od puta za Beograd zbog ledene kiše koja je otežavala saobraćaj i nagovorio ga da prenoći kod nas u Čajetini. Kao da sam nešto predosećao, pa nisam hteo u auto da primim nikoga od članova porodice i povezem ih kući, već su oni seli u drugo vozilo. Dok sam se na izlasku iz Užica uključivao na magistralu, odbio sam da primim i neku decu stopere, što nije moja praksa", priseća se Petar Šišović. V. L.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.