Moldavija se distancira od Rusije

Izvor: B92, 20.Dec.2023, 20:04

Moldavija se distancira od Rusije

Moldavija planira da do kraja naredne godine napusti Zajednicu nezavisnih država (ZND), trgovinsko i političko telo koje je povezano sa Rusijom.

To je rekla danas visoka moldavska zvaničnica.

Šefica parlamentarnog odbora za spoljnu politiku Dojna German, navela je kako je postavljeni cilj za realizaciju te odluke kraj 2024. godine, ali da "to ne znači da neće biti malih kašnjenja", preneo je Rojters.

"Međutim, uglavnom skoro sve procene pojedinih ministarstava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokazuju da smo u završnoj fazi", rekla je ona.

Saopštenje je usledilo nakon postepenog smanjenja učešća Moldavije u Zajednici nezavisnih država otkako je Rusija napala Ukrajinu

Tenzije između proevropske vlade u Kišinjevu i zvanične Moskve otada su stalno rasle, pre svega zato što Moldavija podržava Ukrajinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moldavija napušta ZND

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Dec.2023

KIŠINJEV - Moldavija planira da do kraja naredne godine napusti Zajednicu nezavisnih država (ZND), trgovinsko i političko tijelo koje je povezano sa Rusijom, rekala je danas visoka moldavska zvaničnica.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.