Molba za zabranu prodaje bombona

Izvor: RTS, 28.Jul.2009, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Molba za zabranu prodaje bombona

Dečak zamolio premijera Švedske da zabrani prodaju bombona kako bi uspeo da uštedi novac za kupovinu igračaka. Premijer obrazložio negativan odgovor.

Petogodišnji Vilijam pisao je premijeru Švedske Fredriku Rejnfeltu, zamolivši ga da zabrani prodaju bombona kako sav svoj džeparac ne bi trošio na slatkiše.

Dečak redovno dobija novac, ali se uvek dvoumi da li da kupi bombone ili neku igračku. Kako bi rešio dilemu, obratio se premijeru.

"Zovem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se Vilijam i imam pet godina. Da li bi mogao da doneseš odluku da prestanu da prodaju bombone? Tako bih mogao da uštedim novac od džeparca i kupim jednu narukvicu i magične kocke", napisao je dečak u pismu.

Kako prenosi lokalna štampa, predsednik Vlade mu je odmah odgovorio.

"Mnogi ljudi misle da je prijatno s vremena na vreme pojesti nekoliko bombona. Ako neko ne želi da jede bombone, jednostavno može da odluči da ih ne kupi. Zato mislim da nije neophodno zabraniti njihovu prodaju", objasnio je premijer u odgovoru.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.