Mokranjac ugostio Banjalučane

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2018, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mokranjac" ugostio Banjalučane

Članovi Kulturno-umetničkog društva "Stevan Mokranjac" iz Beča, najtrofejnijeg našeg kluba u Evropi, proteklog vikenda su priredili lepo druženje gostima iz otadžbine.

Veterani RKUD "Pelagić" iz Banjaluke, koji su boravili na jednom festivalu u Austriji, iskoristili su priliku da slobodno vreme provedu sa članovima "Mokranjca".

- Ovom posetom pokrenuli smo i saradnju između naša dva društva - kaže Saša Božinović, potpredsednik KUD "Stevan Mokranjac" . >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

RKUD "Pelagić" je jedno od najstarijih društava u Bosni i Hercegovini i prošle godine je proslavilo 90 godina postojanja.

Na drugoj strani "Stevan Mokranjac" proslavlja dve decenije postojanja.

Pored folklorne sekcije, koja broji više od 300 igrača, RKUD "Pelagić" ima i tamburašku sekciju velikog narodnog orkestra, kao i više pevačkih grupa.

Prema rečima dugogodišnjeg člana Mirele Sarić ovo društvo će i u budućnosti negovati kulturu i tradiciju naroda svog kraja.

Ona je istakla da im je bilo izuzetno zadovoljstvo što su bili gosti "Mokranjca", jer su se domaćini prikazali u najboljem svetlu, trudeći se da poseta ostane u dugom lepom sećanju.

Inače glavni inicijator ove posete su Saše i Slavice Kokanović sa porodicom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.