Izvor: RTS, 27.Apr.2021, 20:03

"Moj svet u doba pandemije"

"Moj svet u doba pandemije" naziv je kratkog filma koji su snimili učenici Tehničke škole iz Pirota. Na republičkom takmičenju iz multimedija, trojica maturanata osvojila su drugu nagradu.
Život prosečnog učenika srednje škole, u proteklih godinu dana, sveden na uski krug između kreveta, kompjutera i frižidera, kažu u šali maturanti Tehničke škole. Fim je svojevrstan otpor pandemiji i dokaz da za kreativnost nema prepreke.
"Dosadno je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilo tokom karantina i jednostavno super nam je palo druženje", kaže Dimitrije Najdanović, učenik Tehničke škole u Pirotu.
"Onlajn nastava nema one, mogućnosti za standardnu konverzaciju sa profesorima kao u školi u toj meri, i jednostavno taj osećaj biti u učionici ne može da se postigne onlajn", smatra Aleksandar Marinkov, učenik Tehničke škole u Pirotu.
Tokom izrade filma, trojica maturanata uspela su da primene i prošire znanje koje su stekli za četiri godine.
"Najviše mi je bilo interesantno obrada zvuka i ubacivanje zvučnih efekata, biranje muzike za film i slično. Ceo kreativni proces je protekao jako dobro", kaže Žarko Petrović, učenik Tehničke škole u Pirotu.
Mentor učenika Miodrag Mijalković ističe da je film, od ideje do realizacije, samostalan rad trojice učenika.
"Rad sa ovakvim učenicima je izuzetno zadovoljstvo, pogotovu sa ovako talentovanim učenicima. U radu sa njima dovoljno im je dati vrlo male smernice", objašnjava Miodrag Mijalković, profesor Tehničke škole u Pirotu.
Pandemija ih nije sprečila da budu kreativni, a neće im, kažu, poremetiti ni planove. Alekandar i Dimitije budući su inženjeri elektronike, a Žarko mašinstva.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.