Izvor: Piplmetar.rs, 27.Maj.2024, 12:34

„Moj muž doveo je psa, strpao ga u kavez i ostavio da brinem o njemu“, tvrdi jedna Britanka i traži pomoć

B. P.


Tužna realnost mnogih kućnih ljubimaca je da provode život zatvoreni, bez prave ljubavi vlasnika, i takve životinje obično završe na ulici

Foto: Shutterstock/Chaowalit Jaiyen

„Ne želim više da čuvam psa koga je u dom doveo moj suprug! Nisam želela životinju, ali je moj muž samoinicijativno kupio jadnog psa od prijatelja iz kafane“, očajničke su reči jedne žene kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je dozlogrdilo da čuva neželjenog kućnog ljubimca. Ova žena, koja je zatražila pomoć i savet od stručnjaka, kako prenosi Thesun, ima 58 godina, a njen muž 61 i postali su baka i deda. Kako kaže, njihova kćerka dovodi decu svake nedelje u posetu, jedno unuče je još beba i žene ne žele da dete puzi unaokolo i skuplja stvari prekrivene psećom dlakom.
Iako je insistirala da njen suprug nabavi kavez za psa, ova žena je veoma tužna, jer pas u njemu provodi veći deo dana. Prostor oko ljubimca veoma neprijatno miriše, a žena je primorana da čisti kavez, šeta psa i raščišćava nered koji on napravi i dok je napolju.
Sve to izaziva velike rasprave među supružnicima, pa žena moli za savet.
Odgovor je bio onakav kakav i treba da bude:
„… dovođenje životinje u zajednički dom i život je velika obaveza i vaš suprug to nije smeo da uradi bez dogovora i Vašeg dopuštenja. Uradite pravu stvar: razgovarajte sa njim o tome da vratite jadnog psa onome od koga ste ga dobili.
Držati psa u kavezu po ceo dan i tako svakodnevno raditi je okrutno. Psu je potrebna i sloboda, a kavez može da mu služi kao mesto za odmor i spavanje. Imam utisak da psa ne doživljavate kao člana svoje porodice, tako da je najpametnije odvesti ga tamo gde će biti voljen„.
(Telegraf.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.