Izvor: Medijski istraživački centar, 18.Mar.2013, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće žalbe na portale i novinske agencije

Građani i institucije, koji smatraju da su oštećeni, od danas mogu podnositi žalbe Savetu za štampu i na sadržaje koje objavljuju novinske agencije i informativni veb portali.
Nedavno usvojenim izmenama Statuta Saveta za štampu, samoregulatornog tela osnovanog da prati poštovanje Kodeksa novinara Srbije u štampanim medijima, proširena je njegova nadležnost time što je omogućeno da mu pristupe i onlajn mediji koji nemaju štampana izdanja, kao i novinske agencije.
Izmenama >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << Statuta Saveta za štampu takođe je omogućeno njegovoj Komisiji za žalbe da se ubuduće izjašnjava i o tome da li je prekršen Kodeks novinara u onim medijima koji nisu prihvatili nadležnost Saveta, što do sada nije bilo moguće.
 Komisija za žalbe će u ovakvim slučajevima davati mišljenje koje takvi mediji nisu u obavezi da objave, ali će ono biti javno saopšteno.
 Proširenje nadležnosti Saveta za štampu trebalo bi da omogući što većem broju građana da ostvari svoje pravo na žalbu, što bi trebalo da dovede i do smanjenja broja sudskih sporova koji se vode protiv medija.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Povezane vesti

Savet za štampu: Od danas se možete žaliti i na veb portale

Izvor: NaDlanu.com, 18.Mar.2013

Građani i institucije, koji smatraju da su oštećeni, od danas mogu podnositi žalbe Savetu za štampu i na sadržaje koje objavljuju novinske agencije i informativni veb portali... Savet za štampu je samoregulatorno telo osnovano 2009. godine sa ciljem da prati poštovanje Kodeksa novinara...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.