Moguće oštećenje u nuklearnoj elektrani u Belgiji ne predstavlja opasnost

Izvor: Blic, 10.Avg.2012, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće oštećenje u nuklearnoj elektrani u Belgiji ne predstavlja opasnost

Moguća mikroskopska pukotina na reaktorskoj posudi u jednoj belgijskoj nuklearnoj elektrani ne predstavlja opasnost, saopštila je danas belgijska savezna agencija za nuklearnu kontrolu AFCN.

Moguće ostećenje otkriveno je kada je elektrana zatvorena radi godišneg održavanja, rekla je potparolka agencije Karina De Bul. Elektrana Del 3, severno od Antverpena, ostaće zatvorena barem do kraja avgusta, rekla je De Bul.

Ona je rekla da je Belgija odmah obavestila ostale >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zemlje koje koriste nuklearnu energiju o mogućem problemu, kako bi mogle da provere da li da li se iste reaktorske posude koriste i u njihovim elektranama.

Belgija stalno prima informacije iz drugih zemalja o radu njihovih elektrana, rekla je De Bule. Potparolka komisije za energetiku EU Marlene Holcner potvrdila je da

je Belgija odmah obavestila ostale države.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.