Moguće izbijanje NOVOG rata u Persijskom zalivu?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2017, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguće izbijanje NOVOG rata u Persijskom zalivu?!

Nemci upozoravaju

Nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel upozorio je danas da bi spor između Katara i drugih arapskih država mogao da dovede do rata, dodavši da još uvek veruje da postoji šansa za smirivanje tenzija.

Foto: Profimedia

- Postoji opasnost da bi ovaj spor mogao da dovede do rata - rekao je Gabrijel.

On je dodao da bi zaoštravanje u odnosima bratskih naroda i susedskih država u Zalivu "dramatično". Gabrijel >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je naveo da je razgovarao ove nedelje sa kolegama iz Saudijske Arabije, Katara i Turske, Irana i Kuvajta nakon čega je zaključio koliko je situacija ozbiljna.

Foto: Profimedia

- Ali verujem da postoje i dobre šanse za napredak - rekao je on.

Saudijska Arabija, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein presekle su u ponedeljak diplomatske odnose s Katarom, optužujući ga za finansiranje ekstremističkih grupa i Irana, dok su se i Jemen, vlada sa sedištem na istoku Libije i Maldivi kasnije pridružili tim merama. Katarske vlasti negiraju ove optužbe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.