Moguća Srbija

Izvor: B92, 27.Apr.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguća Srbija

Kako poboljšati javnu politiku i doći do boljeg ekonomskog razvoja, obrazovanja, zdrave životne sredine - teme su kojima se bavi internet portal Moguća Srbija.

Tim povodom u 20 gradova Srbije organizuju se debate i druge aktivnosti sa osnovnim ciljem da se dodatno informišu, motivišu i uključe građani i stručnjaci u proces predlaganja mogućih i održivih rešenja za razvoj Srbije na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou u skladu sa procesom evropskih integracija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Svrha javne politike je da poboljša kvalitet i dostupnost javnih dobara. Prilike za ekonomski razvoj, obrazovanje i zapošljavanje, dobra uprava i socijalna politika; zdrava životna sredina, dostupna i jeftina energija, zdrava voda, pristup slobodnom tržitu, su javna dobra od najvećeg značaja.

Pored toga, pogodni međunarodni odnosi i dobro postavljeni odnosi ruralnih i urbanih prostora u samoj državi doprinose razvoju i kvalitetu ovih javnih dobara.

Projekat "Moja Srbija" realizuje Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa partnerima.

Sajt je namenjen da informiše javnu politiku i da ponudi inovaciju: ideje o budućnosti kojima se javna politika može rukovoditi. Na www.mogucasrbija.rs možete pročitati mišljenja stručnjaka o temama ekonomska politika, socijalna politika, međunarodna politika, obrazovanje, životna sredina, energetika, ruralni i urbani razvoj i princip dobre uprave i borba protiv korupcije. Takođe možete pronaći bazu korisnih dokumenata i publikacija, informisati se o aktivnostima širom Srbije i učestvovati na konkursu koji je otvoren do 13.maja. 2012. godine.

Sam portal nudi jednostavan pristup do značajnih dokumenata, građanskih inicijativa, programa, ilustracija, vesti i komentara. Pored toga, otvara prostor za raspravu o javnoj politici i javnom dobru. U tom kontekstu nudi se prilika za definisanje otvorenih pitanja i pogodnih rešenja za poboljšanje javne politike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.