Mogu da otmu, da porobe, ali sve što je na silu to se i vrati: Snažna poruka PATRIJARHA IRINEJA budi Srbe

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mogu da otmu, da porobe, ali sve što je na silu to se i vrati": Snažna poruka PATRIJARHA IRINEJA budi Srbe

Patrijarh Irinej je istakao da je ova godina veoma značajna u istoriji našeg naroda jer obeležavamo 800 godina autokefalnosti SPC

- Mogu da otmu, mogu da nas porobe, ali sve ono što se na silu otme, to se i vrati vremenom, za to je dokaz i naša istorija - rekao je poglavar srpske crkve.

Ovo je poručio poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej pre dva dana tokom besede u Nišu prilikom proslave jubileja Eparhije niške - dvesta godina Sabornog hrama Svetih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << arhangela.

- Pored mnogo nevolja i iskušenja, uz pomoć Božju mi ćemo to nadvladati. Imamo veliki problem Kosova i Metohije, to je sveta srpska zemlja, to je naš Jerusalim, naša Palestina, i mi ne možemo nikako pristati da ga nekome poklonimo. Pametan čovek to ne čini - rekao je prvi čovek SPC.

On je dodao da narod kaže da sila otme zemlje i gradove.

- Mogu da otmu, mogu da nas porobe, ali sve ono što se na silu otme, to se i vrati vremenom, za to je dokaz i naša istorija. Petsto godina su Turci vladali ovde, možda su mnogi pomišljali: "Nikad to neće proći, ovo će ostati turska zemlja." Nije, braćo i sestre, trajala je vera u narodu, nada da ga Gospod neće ostaviti, i ta vera i nada je urodila plodom. Treba da se držimo te vere i Gospod će nam pomoći da sačuvamo Kosovo - poručio je patrijarh.

On je istakao i da je ova godina veoma značajna u istoriji našeg naroda jer obeležavamo 800 godina autokefalnosti SPC.

BONUS VIDEO: Crna Gora je JEDINA zemlja Evrope koja je u ogromnom finansijskom riziku i preti joj "DUŽNIČKO ROPSTVO" (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.