Mogao bi biti Blinken

Izvor: B92, 23.Nov.2020, 08:28

Mogao bi biti Blinken

Vašington -- Novi američki državni sekretar u administraciji izabranog predsednika Džoa Bajdena mogao bi da postane Entoni Blinken.

Tako bar tvrdi nekoliko osoba upoznatih sa situacijom.

Blinken (58) je već radio u Stejt departmentu kao zamenik državnog sekretara i zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost u administraciji bivšeg predsednika Baraka Obame i blisko je povezan sa Bajdenom, prenosi AP.

Blinken je radio i u Savetu za Nacionalnu bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u administraciji Bila Klintona, pre nego što je postao šef osoblja za Komitet za spoljne poslove u Senatu SAD, kada je Bajden bio na čelu komiteta, a kratko vreme radio je i kao savetnik za bezbednost tada potpredsednika Bajdena.

Kako je ranije najavljeno, Bajden će od utorka početi da objavljuje imena kandidata za njegov kabinet.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Entoni Blinken bi mogao da bude novi državni sekretar SAD i to nije loša vest za Srbiju

Izvor: Blic, 23.Nov.2020

Novi američki državni sekretar u administraciji izabranog predsednika Džoa Bajdena mogao bi da postane Entoni Blinken, pišu američki mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.