Izvor: Blic, 25.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modna jesen u veselim bojama

Modna jesen u veselim bojama

Boje voća, minjona i bombona, to je ono što treba da nosite ove jeseni i zime. A kako tačno treba da budete obučene, ako vam godine i prilike dozvoljavaju šarenilo i upadljivost, a još možete da se pohvalite dobrom figurom, gledali smo prethodnih osam dana na 16. beogradskoj nedelji mode.

Što kroz kolekcije domaćih modnih kuća, što kroz ponudu uvoznika strane firmirane robe, što kroz vizije mladih modnih kreatora koji već imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razrađene kanale prodaje, ili se tek nadaju da će im se oni otvoriti, '16. Hipo Alpe-Adrija fešn vik' dao je dobar presek aktuelnih modnih trendova.

Da živimo u boljim prilikama, bile bi to modne zapovesti za sezonu proleće-leto 2005. Ovako, videli smo jesenju i zimsku ponudu, što je svakako korisnije publici, ali ne i profesionalcima. Poslednji se, u ovo doba godine, već uveliko bave letnjom modom.

U stilu 60-ih

U prodavnicama su, kao i tokom leta, najzastupljenije nežne boje - pistaćo zelena, zlatna, žuta, ružičasta, sve nijanse roze, ciklame i crvene, ali ima mnogo i onih jačih voćnih boja u stilu 60-ih. Ali nosiće se i crna, siva i smeđa, pa trikotaža, tartan dezeni i tvid, sve one uobičajene stvari za ovo doba godine.

Ali moći ćete da razveselite garderobu tonovima zelene - zima, sudeći po Nedelji mode, u znaku je te boje - kombinovane s ljubičastom, bojom lavande ili karmin crvenom. Ako vam ni to nije dovoljno, tu su šareni cvetni uzorci, ukrasi od satena i štrasa, upadljivi printovi i veštačko krzno u poslastičarskim bojama. Samo se utoplite

Sezona vam nalaže da do kraja iskažete svoju kreativnost poigravajući se motivima, krojevima i materijalima. Recimo, obucite klasičan kaput, utegnite se u struku svilom ili kožom, dodajte džinovske štrikane detalje - šal, naglavke za noge i rukavice - i bićete tip-top.

Pončo u stilu 70-ih godina prošlog veka obavezan je u garderobi, ali još su aktuelnije lizeze, i to od mohera, krzna ili trikotaže koje se nose preko jakni, kaputa i haljina. Dozvoljeni su i dugi ogrtači, u dnevnoj varijanti od tvida, a u večernjoj od kašmira ili veštačkog krzna.

Kombinezon ispod džempera

Pantalone su napravljene od svih materijala, u svim mogućim krojevima, a posebno su moderne one jahaće, a kožne. Što se tiče modnih dodataka, sezona je vesela. Torbe, šeširi i kaiševi su predimenzionirani, čarape upadljivih boja i teksture, a nose se i po dva-tri para jedne preko drugih. Sokne uz salonke - opšte mesto, a šarmantan detalj. Modni imperativ su kombinacije krajnosti - usko uz široko, krzno uz svilu, čipka uz tvid - što znači da uz vrlo široku i lepršavu bluzu treba da obučete usku suknju, a ispod teškog džempera satensku kombinezon haljinu. Slobodno kombinujte do juče nespojive krojeve, a posebno moderno ćete izgledati ako iz bakinog ormana izvučete očuvan komad - takozvani vintejdž stil je veliki hit.

Najzad, nikako nemojte doslovno da kopirate. Obogatite svaki komad odeće da ne biste ličili na sve ostale mlade dame na ulici. Modna ekstravagancija i originalnost su 'in', a modna dosada 'aut'. Rizikujte: budite svoje. R. Mevorah

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.