Modi: Indija će poslati čoveka u svemir 2022. godine (VIDEO)

Izvor: Beta, 15.Avg.2018, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modi: Indija će poslati čoveka u svemir 2022. godine (VIDEO)

Indija će poslati čoveka u svemir 2022. godine, izjavio je danas indijski premijer Narendra Modi u govoru povodom Dana nezavisnosti."Indija će 2022. godine poslati čoveka ili ženu u svemir, a i pre toga ako je moguće", rekao je Modi u Nju Delhiju.Premijer je dodao da bi njegova zemlja bila četvrta - posle Rusije, SAD i Kine – koja bi sama ostvarila ovaj naučni i tehnološki poduhvat.Indija je poslednjih deset godina značajno povećala ulaganja u svemirski program, započet 1960-ih.Indijska organizacija za istraživanje svemira je prošle nedelje saopštila da planira da pošalje misiju na Mesec u januaru 2019. godine.Dan nezavisnosti Indije obeležava se 15. avgusta, na dan kada je 1947. stupio na snagu akt o nezavisnosti Britanske Indije kojim su, posle 180 godina kolonijalne vladavine Velike Britanije, formirane Indijska Unija i Pakistan.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer Modi: Indija će do 2022. poslati čoveka u svemir

Izvor: N1 televizija, 15.Avg.2018

Indija će poslati čoveka u svemir 2022. godine, izjavio je indijski premijer Narendra Modi u govoru povodom Dana nezavisnosti..."Indija će 2022. godine poslati čoveka ili ženu u svemir, a i pre toga ako je moguće", rekao je Modi u Nju Delhiju...Premijer je dodao da bi njegova zemlja bila četvrta...

Nastavak na N1 televizija...

Modi: Indija više nije u grupi slabih zemalja

Izvor: Blic, 15.Avg.2018

Indijski premijer Narendra Modi rekao je u obraćanju naciji povodom 72 godine od sticanja nezavisnosti, da Indija više nije u grupi slabih zemalja, već da je ostvarila značajne pomake u tehnologiji, poljoprivredi i nauci.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.