Modernizacija ruske vojne avijacije: 230 novih borbenih aviona

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2014, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modernizacija ruske vojne avijacije: 230 novih borbenih aviona

Ruske oružane snage dobiće do kraja ove godine 230 novih borbenih aviona i helikoptera, izjavio je u utorak ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Rusija trenutno sprovodi program obnove naoružanja vredan 640 milijardi dolara

 

"Modernizacija avijacije i dalje je aktivna u oružanim snagama i samo ove godine biće poslato više od 230 letelica", naglasio je Šojgu i dodao da je 50 letelica već u službi, a da će ostale biti do kraja godine.

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Prema njegovim rečima, vojska posebnu pažnju obraća na savladavanje veštine upravljanja letelicama i povećava operativnu bezbednost.

 

Rusija trenutno sprovodi program obnove naoružanja vredan 640 milijardi dolara s ciljem modernizacije oružanih snaga za 70 odsto do 2020. godine.

 

Prema ovom programu, ruske oružane snage dobiće oko 2.000 novih letelica, uključujući 985 aviona.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.