Moderna Srbija

Izvor: Blic, 16.Sep.2010, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moderna Srbija

I ovoga puta malo je nedostajalo da zakasnimo. Još od početka naše nesreće devedesetih godina prošlog veka, nismo propustili nijednu priliku da odbijemo dogovor kojim bismo dobili mnogo više nego što smo na kraju prihvatali. Odbili smo predlog asimetrične federacije, saveza konfederalnih država, Vens-Ovenov plan, Plan Z4, Rambuje...

Srbija je srljala sve dublje u nesreće uz uveravanja da će sankcije biti samo stimulans privredi, a da će izolovanost od sveta pokazati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naš karakter: „Srbija se saginjati neće.” A nije se ni mogla saginjati, jer je ležala u jami koju su iskopale lažne patriote. Ratovi, nevine žrtve, benzin iz flaša od 1,5 litara, novčanice od pet stotina milijardi dinara, plata od tri marke... rezultat su sumanute politike lažnih patriota. Najbolji studenti Srbiju su napuštali, obrnuti sistem vrednosti je intelektualnu elitu bacio pod noge kriminalcima raznih vrsta. Za to vreme Vuk Drašković je govorio da moramo prihvatiti svaki od gore navedenih predloga (asimetričnu federaciju, konfederaciju, Vens-Ovenov plan, Plan Z4, Rambuje) i zbog toga su najotrovnije strele lažnih patriota bile odapete baš u njega. Pred ovu poslednju veliku državnu odluku, Vuk je prvi progovorio da se rezolucija mora usaglasiti sa EU i zbog toga su mnogi poveli hajku protiv njega. Evo, samo nekoliko nedelja nakon njegovih izrečenih stavova da se ne smemo konfrontirati sa SAD i EU ovde se bolje i jasnije vidi evropski put Srbije. Da su i ranija državna rukovodstva imala sluha za Vukove reči ne bismo ni došli u situaciju u kojoj smo, već bi Srbija bila jaka i stabilna, i demokratski i ekonomski.

Ovako, nadamo se da ćemo, posle pozitivnih signala sa Zapada i našeg ubrzanog evropskog puta, imati snage da evropeizujemo Srbiju i na unutrašnjem planu. A to znači da ćemo uspeti da pokažemo građanima da su njihovi životi i Srbija vredniji od lažnog patriotizma. Zato podržavam odgovornu i hrabru odluku predsednika Borisa Tadića, jer ovakva odluka predstavlja nadu u stvaranje moderne Srbije koja će uvek sarađivati i dogovarati se sa vodećim demokratskim silama sveta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.