Moderna Pravda izgleda - ogoljeno

Izvor: Vesti-online.com, 18.Okt.2012, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moderna Pravda izgleda - ogoljeno

Kontroverzni britanski umetnik Damjan Hirst pozajmio je gradu Ilfrakombu, gde živi i poseduje restoran, 20-metarsku skulpturu njegovog modernog viđenja Pravde. Meštani ovog gradića više su nego zgroženi Pravdom, kakva im se danas nudi.

Hirst, koji je jedan od najcenjenijih ali i kontroverznijih umetnika Ujedinjenog Kraljevstva, pozajmio je svoju skulpturu gradu na 20 godina, a Gradsko veće odlučilo je da je postavi na ulazu u luku.

Skulptura je smesta naišla >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na podeljeno mišljenje meštana - prikazuje trudnu ženu s mačem u jednoj i vagom u drugoj ruci, ali skoro cela polovina njene anatomije je otkrivena - koža je povučena s desne strane i vidljivi su mišići, kosti lobanje, masno tkivo desne dojke, pa čak i fetus u utrobi.

Mnogi meštani smatraju da je skulptura odvratna i da ruži njihov grad, ali Gradsko veće veruje da će im moderna Pravda doneti novi prihod od turizma. "Do sada smo se, kao odmaralište, oslanjali na naš prirodni šarm i lepotu, ali u današnje vreme to nije dovoljno", rekao je član Veća Majk Edmunds.

"Umetnost izaziva podeljena mišljenja, i jedna stvar oko ove skulpture je, baš zato što je toliko kontroverzna, da će privući nove ljude u grad", rekao je Edmunds.

Skulptura je izrađena od nerđajućeg čelika i bronze, a mač i leva ruka napravljeni su od jednog komada fiberglasa, ojačanog s plastičnim polimerom. Testirana je u vazdušnom tunelu kako bi se obezbedilo da će moći da podnese česte nalete vetra na obali.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Šokantna pravda

Izvor: NaDlanu.com, 18.Okt.2012

Skulptura britanskog umetnika Damjena Hirsta pod imenom "Pravda" uznemirila je građane irskog grada Ilfrakombea. Skulptura "Pravde", prikazuje trudnu ženu čija je polovina anatomije otkrivena sa mačem u jednoj i vagom u drugoj ruci. ..Gotovo polovina njene anatomije je otkrivena - koža je povučena...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.