Moćni kabriolet iz „Sitroena“

Izvor: Blic, 28.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćni kabriolet iz „Sitroena“

Francuska fabrika je za predstojeći Salon automobila u Frankfurtu pripremila atraktivni kabriolet sa inovativnim pogonom. Osnovnu "pokretačku snagu” čini snažni V6 "komon-rejl” turbo dizel od 2,7 l s maksimalnom snagom od 208 KS, a kao alternativa za gradske uslove vožnje tu je i elektro-motor. Da bi "Sitroenov” hibrid bio podjednako efikasan i u otežanim uslovima eksploatacije, dobio je specijalni sistem kontrole proklizavanja i drugu elektronsku opremu za nadzor kretanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koja mu omogućava da van asfalta bude efikasan poput takozvanih lakih terenaca.

Osim demonstracije tehnološkog nivoa fabrike, ovo koncept-vozilo ima i ulogu promotera nove generacije "sitroena C5” koji se uskoro očekuje na tržištu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.