Izvor: Blic, 24.Sep.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mocartove melodije bile su sastavni deo NAJOKRUTNIJIH ZLOČINA

Jehuda Bejkon, izraelski umetnik koji je kao mali preživeo užase Aušvica nedavno je izjavio kako je okrutni nacistički doktor Jozef Mengele često zvižduckao Mocartove melodije kada je birao ljude koji će biti poslati u smrt u gasnim komorama.

- Mora da je mnogo voleo Mocarta, jer uvek je zvižduckao njegove melodije u slučaju kad bi se dosađivao dok bira ljude koje će poslati u smrt - izjavio je Bejkon za britanski Telegraf.

Bejkon je pripadao grupi dečaka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji su bili prisiljeni na težak rad u Aušvicu. Svoja sećanja iz ovog ozloglašenog logora Bejkon je skupio u knjigu koja je nedavno objavljena u Nemačkoj.

- Mengele nikad nije tukao decu, a ženama se bebama je obećavao da će da ih odvede na mesto gde je čisto i gde će deca biti na sigurnom - kaže Bejkon.

- Kasnije sam saznao da je ustvari govorio o krematorijumu. Takvu stvar bi jedino uradio đavo - dodaje Bejkon.

Proslavljeni izraelski slikar, Bejkon, tvrdi kako je sa 15 godina gledao kako mu oca odvode u gasnu komoru, što je sve detaljno opisano u knjizi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.