Moćan: Novi Fokus ST i u karavanskoj verziji (FOTO)

Izvor: Mondo, 16.Maj.2019, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćan: Novi Fokus ST i u karavanskoj verziji (FOTO)

Nakon hečbeka, Fokus ST je sada dostupan i u karavaskoj verziji.

Ford Fokus ST je, nakon hečbek verzije, dobio i karavansku, da ne kažemo porodičnu opciju.

Budućim vlasnicima su na raspolganju dva turbo motora - 2,3-litarski Ecoboost benzinac, koji razvija 280 konjskih snaga, i dvolitarski Ecoblue dizelaš od 190 "konja".

Obe verzije će se isporučivati sa šestobrzinskim ručnim menjačem, koji ima nešto kraći hod od verzija u običnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Fokusima. Po prvi put, benzinski pogon je moguće upariti i sa sedmostepenom automatikom.

Kao i hečbek, pogon je samo na prednjim točkovima, a umesto mehanički kontrolisanog diferencijala sa ograničenim proklizavanjem, tu je elektronski kontrolisani diferencijal i to samo u benzinskoj verziji. Ovo rešenje omogućava da se celokupni obrtni moment prebaci na točak koji ima dodir sa tlom.

Putnici na prednjim sedištima će uživati u Recaro "kadicama", a tu je i pogršt dodatnih elemenata, poput zasečenog volana, aluminijumskih papučica, "sportskih" šavova...

 Spolja gledano, tu je velika saćasta maska, kao i set spojlera.

Što se tiče asistenata vožnji, prisutni adaptivni tempomat sa stani-kreni funkcijom, kao i sistemi za prepoznavanje saobraćajnih znakova i za držanje vozila u traci.

Prodaja karavana počeće zajedno za Fokusom ST u hečbek verziji – na leto. Cena karavana još nije objavljena, ali će biti verovatno u rangu kraćeg modela, koji kreće od 32 hiljada evra.

Treba reći da je ova verzija Fokusa ST ima jednog jedinog konkurenta, a to je Škoda Oktavija RS Kombi.

MONDO TV - FORD FOKUS U NAJVIŠE PAKETU OPREME VINJALE:

Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.