Izvor: Blic, 23.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mobilni koje dugo čekamo

Evo dva mobilna telefona koja će uskoro da se pojave u prodaji. Oba modela su veoma zanimljiva.

MTV-jev mobilni telefon

ModeLabs grupacija, poznata po saradnji sa raznim kompanijama i proizvodnji mobilnih telefona (nedavna saradnja s Hummerom), udružila se i sa planetarno popularnom i raširenom televizijskom kućom MTV i za njih proizvela mobilni istoimenog brenda.

MTV-jev 3G klizni mobilni telefon ima ekran od 2,2 inča, kameru rezolucije od dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << megapiksela, multimedijalni player s podrškom za poveći broj audio i video datoteka i Bluetooth. Osim toga, mobilni je opremljen i promotivnim materijalima ove TV kuće, a uz poseban predinstaliran program omogućen je i besplatan pristup MTV-jevoj bazi video materijala (spotovi, TV program, emisije i sl.). Dolazak na evropsko tržište očekuje se za koji dan, a najavljena cena iznosiće 50 evra uz određenu pretplatu.

Mobilni na vodu

Samsungovo odeljenje Electro-Mechanics, koje je specijalizovano za razvoj i primenu novih tehnologija, nedavno je predstavilo zanimljiv koncept mobilnog telefona na vodu. Naime, za proizvodnju električne energije u mobilnom se koristi voda koja u kontaktu s metalom otpušta vodonik, koji zatim u reakciji sa kiseonikom iz vazduha proizvodi električnu energiju. S jednim punjenjem vode ovakva mini elektrana osigurava punjenje baterije do 10 sati. Prema rečima ljudi iz Samsunga, prve ekološke punjače možemo očekivati 2010. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.