Mobi za Blic: Vitgenštajn i Niče bi imali odličan pank bend!

Izvor: Blic, 10.Jun.2011, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mobi za "Blic": Vitgenštajn i Niče bi imali odličan pank bend!

U ekskluzivnom intervjuu za "Blic", koji u celosti možete pročitati u sutrašnjem izdanju naših novina, američki muzičar i DJ Mobi govorio je i o svojim muzičkim počecima. Ispostavilo se da on ranije nije planirao karijeru pop zvezde, nego univerzitetskog profesora filozofije...

"Nikada nisam očekivao da ću biti profesionalni muzičar. Mislio sam da ću biti univerzitetski profesor i da ću predavati filozofiju, jer sam to studirao na koledžu. Mislio sam da ću biti profesor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji će u slobodno vreme pisati muziku koju niko neće slušati...", kaže za "Blic" Mobi, koji se proslavio hitovima "Porcelain" i "Why Does My Heart Feel So Bad?".

Zanimljivo je i to da je prvi put u Beogradu nastupio 1996. godine, kada je održao pank svirku za mnogo manju publiku od one pred kojom će nastupiti 18. juna na Kalemegdanu, uz Ejmi Vajnhaus.

Koji vam je omiljeni pank bend?

- Bad Brains.

Može li se kroz muziku baviti temama kojima se bavi folozofija?

- Ponekad. Zanimljivo je to, jer ima mnogo tema koje su mi važne, ali koje se neizbežno previše pojednostave kada se o njima govori u širem smislu... A dok sam studirao filozofiju, jedna od najlepših stvari je bilo to što ništa niste morali da pojednostavljujete. Stvari su mogle da bude suptilne i nijansirane, a pritom sve je moglo da ostane komplikovano. Međutim, u svetu 24-časovnih medija, složenost i nijanse ne prolaze dobro.

Kakvi bi bili filozofi kao muzičari?

- Mislim da bi Vitgenštajn i Niče imali dobar pank-rok bend!





Ceo intervju pročitajte u Blicu od subote, 11. juna.

Povezane vesti: Muzičke legende na 120. rođendanu Karnegi Hola Mobi peva sa Ejmi na Kalemegdanu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.