Mnogi idu u Koviljaču

Izvor: Politika, 01.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mnogi idu u Koviljaču

Specijalna bolnica za rehabilitaciju primila deset hiljada ljudi i ostvarila prihod za trećinu veći od onog pre dve godine

Banja Koviljača – Specijalna bolnica za rehabilitaciju "Banja Koviljača" je prošle godine za trećinu povećala prihod u odnosu na pretprošlu godinu.
Lane je u ovoj zdravstvenoj ustanovi, u odnosu na pretprošlu godinu, broj bolesničkih dana povećan za sedam odsto, ambulantnih pregleda za 11 odsto dok je stranih gostiju bilo je za šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odsto više, saopštio je dr Nikola Sremčević, direktor ove vrhunske ustanove.


– Prošle godine je kroz našu ustanovu prošlo 10.000 pacijenata koji su ostvarili 157.000 bolesničkih dana, a imali smo i 6.700 ambulantnih lekarskih pregleda, što je do sada ovde najveći broj zabeležen u jednoj godini. To su značajne cifre ne samo za našu ustanovu već i za Banju Koviljaču i Loznicu zbog vanpasionske potrošnje koju naši pacijenti ovde ostvaruju. Dolaze nam pacijenti sa uputom republičkog Fonda zdravstvenog osiguranja kao i oni koji sami plaćaju svoj boravak, a njihov odnos je u finansijskom delu bio 25 prema 75 odsto, dok je kod bolesničkih dana on pola-pola. Moramo da održimo ove rezultate i nastavimo da radimo još bolje i kvalitetnije i našu uslugu unapređujemo do perfekcije – kaže dr Sremčević.

Specijalna bolnica raspolaže sa 440 postelja, od kojih je 200 dnevno u sistemu fonda i više od toga ne mogu da prime pa zato postoje liste čekanja, a ostale su u komercijalnoj upotrebi. U većem delu prošle godine ovde su radili i sa 100 kreveta zakupljenih u odmaralištu "Gučevo", pa je pacijentima prosečno na raspolaganju bilo oko 470 ležajeva.

Prošle godine ovde su bila i 1.462 strana gosta, a očekuje se da će izgradnjom velnesa, čije se otvaranje planira prvog maja, njihov broj biti znatno veći. Govoreći o privatizaciji Specijalne bolnice dr Sremčevića kaže da je ona "stala zbog formiranja vlade i konstituisanja vlasti" i da će se ovde raditi "kao da je neće biti, a i ako je bude nastojaćemo da je završimo prvenstveno u interesu ovde zaposlenih ljudi".

Specijalna bolnica ima 220 stalno zaposlenih koji u svom radu koriste najsavremeniju opremu i terapije koje se primenjuju u svetu u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji i dnevno urade oko 2.000 terapija. Ovde znaju da je pored dobrog rada, duge tradicije, prirodnog faktora, sumporovite vode i peloida, za još bolje rezultate potreban i kvalitetan marketing na koji su lane potrošili 4,5 miliona dinara.

S. Trifunović

[objavljeno: 01.03.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.