Mlava u porastu

Izvor: RTS, 06.Mar.2009, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlava u porastu

Zbog otapanja snega, na svim rekama u Srbiji vodostaj je u porastu. Reka Mlava preti da se prelije preko nasipa pa su na podizanju njegovog nivoa angažovane vatrogasne jedinice iz Požarevca koje duž nasipa postavljaju džakove s peskom. I nivo Zapadne Morave je u porastu.

Nivo reke Mlave kod Požarevca je u porastu. Najugroženija su sela Bradarac i Stari Kostolac.

U Starom Kostolcu noćas su podignuti odbrambeni bedemi od peska. Njima je sprečeno prelivanje vode >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz takozvanog nebranjenog područja toka Mlave ka kućama u Starom Kostolcu.

Najkritičnija situacija je trenutno kod sela Bradarac i Maljurevac. Mlava preti da se prelije preko nasipa pa su na podizanju njegovog nivoa angažovane vatrogasne jedinice iz Požarevca koje duž nasipa postavljaju džakove s peskom.

Put od Bradarca do manastira Rukumija još uvek je poplavljen.

Mlava je u gornjem toku kod Petrovca u stagnaciji ali najavljene padavine, kako kažu u Gradskom štabu za odbranu od poplava, mogu dodatno otežati situaciju u reonu Požarevca.

Raste nivo Zapadne Morave

Nivo Zapadne Morava, zbog otapanja snega je u stalnom porastu i očekuje se da će tokom noći dostići maksimalni vodostaj za ovo doba godine.

Šef radne jedinice Srbijavode Jovanka Ćirković izjavila je FoNetu da se iz časa u čas prati situacija i da za sada ne preti veće izlivanje reke.

„Reka se na nekim mestima izlila u priobalju, ali nije ugrozila domaćinstva. Teža situacija je na nekim njenim pritokama, gde su se rečice izlile i poplavile njive."

I nivo reka Moravica i Rzav u naglom je porastu, posle otapanja snega sa planina, koji je u okolini Ivanjice dostizao visinu i do dva metra.

I reka Belica u Lučanskoj opštini, dostigla je maksimum vodostaja za ovo doba godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.