Izvor: B92, 22.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Mladićevi jataci' na slobodi

Beograd -- Krivično vanraspravno veće Drugog opštinskog suda ukinulo pritvor petorici optuženih u skrivanju haškog optuženika Ratka Mladića.

Portparolka suda Aleksandra Nešović rekla je Beti da je Veće uvažilo predlog branilaca i ukinulo pritvor Jovanu Đogu, Stanku Ristiću, Ljiljani Vasković, Saši Badnjaru i Blagoju Govedarici, i oni će tokom dana biti pušteni iz pritvora.

Nešovićeva je navela da je istim rešenjem određeno da se Jovanu đogu, Saši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Badnjaru i Blagoju Govedarici pritvor zameni merom zabrane napuštanja boravišta.

Prema njenim rečima, to je blaga mera koja treba da obezbedi njihovo prisustvo u sudskom postupku.

Njima su, takođe, oduzete putne isprave.

Za pomaganje u skrivanju haškog optuženika Ratka Mladića optuženo je 11 osoba, a ukidanjem pritvora pomenutoj petorici svi oni su

pušteni da se brane sa slobode.

Za pomaganje u skrivanju Ratka Mladića optuženi su Jovo đogo, Stanko i Predrag Ristić, Saša Badnjar, Ratko Vučetić, Marko Lugonja, Blagoje Govedarica, Boris Ivanović i Tatjana, Bojan i Ljiljana Vasković.

Suđenje, koje je počelo 27. sepembra, nastavlja se u ponedeljak, 25. decembra, u 10 sati u Drugom opštinskom sudu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.