Mladić odbio da svedoči na suđenju Karadžiću

Izvor: Press, 28.Jan.2014, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić odbio da svedoči na suđenju Karadžiću

On je prethodno položio zakletvu, ali je na svako od pet pitanja koja mu je uputio Karadžić odgovorio da odbija da svedoči zbog lošeg zdravstvenog stanja i zbog ugrožavanja prava kao optuženog u predmetu koji se vodi protiv njega.

Mladić je insistirao pre polaganja zakletve da mu se dozvoli da pročita sedam stranica teksta koji je juče napisao, a sudsko veće je odbilo taj njegov zahtev.

Na Karadžićeva pitanja koja se tiču ubijanja zarobljenika u Srebrenici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << granatiranja Sarajeva i proterivanja nesrpskog življa sa teritorije koja je bila pod kontrolom vojske RS, Mladić nije odgovorio, već je uporno tražio da mu se dozvoli da pročita tekst.

Sudsko veće nije uslišilo njegovu molbu, a on je iz sudnice izašao rekavši da je to još jedan dokaz da je Haški tribunal antisrpski sud.

Raspravno veće Tribunala obavezalo je Mladića da svedoči u procesu protiv Karadžića, a pokušaji njegovih branilaca da ulože žalbu na tu odluku nisu prihvaćeni.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.