Mladić koji se opija od pomfrita boluje od retke bolesti

Izvor: Blic, 09.Mar.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić koji se opija od pomfrita boluje od retke bolesti

Jedan mladi Amerikanac koji je bio "pijan" svaki put kad jede pržene krompiriće, otkrio je da boluje od retke bolesti, takozvanog sindroma "samopijanstva", preneo je danas Bi-Bi-Si.

Nik Hes, koji tvrdi da ne konzumira alkohol, izjavio je da ga je okolina više puta optuživala za pijanstvo.

"Istina je da se uvek osećam čudno posle pomfrita. Postajem nespretan, ponekad vulgaran i desi mi se da mi je sutradan muka i da me boli glava", rekao je Hes.

Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << detaljnog lekarskog pregleda, utvrđeno je da boluje od izuzetno retkog sindroma "samopijanstva" koji se javlja posle konzumiranja hrane bogate ugljenim hidratima.

"U svakom želucu postoji određena količina kvasca, zbog čega se u kontaktu sa ugljenim hidratima pretvara u alkohol. Toliku količinu kvasca kao u Hesovom želucu nisam nikad video", izjavio je lekar Anup Konodija.

Prema njegovim rečima, kada Hes jede pržene krompiriće, postaje "pijan" kao da je popio sedam čaša viskija.

Hes sada dobija terapiju da se ne bi više "opijao" jedući omiljeni pomfrit.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.