Izvor: Blic, 28.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi uče od asova

Mladi uče od asova

KRUPANJ - Ovog leta Krupanj je postao grad rukometa. Hotel 'Grand' je ugostio mlade sportiste iz 12. internacionalnog rukometnog kampa 'Rastimo'.

U tri smene kroz kamp će proći više od 500 dece, uzrasta od 10 do 18 godina.

- Cilj ovog kampa je stručno usavršavanje mladih rukometaša i stvaranje zdravih ličnosti kroz sport i druženje. Deca ovde spoznaju da organizovan život ima prednost nad gluvarenjem. Ovde imamo decu koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su po osmi put u kampu, i to je najbolji pokazatelj da smo na pravom putu - kaže Đorđe Jakšić, rukovodilac organizacije u kampu.

Kroz kamp 'Rastimo' je za prethodnih 11 godina prošlo oko 7.300 dece, a čak 57 odsto njih je ostalo u rukometu. Neki su postali i reprezentativci. U kampu će ovog leta boraviti deca iz Srbije, Grčke, Nemačke, Francuske, Danske, Mađarske, Italije, Japana, Farskih Ostrva, Makedonije, BiH, Slovenije i Hrvatske.

Rukometne veštine mladima će demonstrirati naši rukometni asovi Arpad Šterbik, Dane Šijan, Vladimir Petrić, Ratko Nikolić, Momir Ilić, Marko Ćuruvija i drugi. Kamp se održava pod pokroviteljstvom Rukometnog saveza Srbije, uz saradnju sa trenerskim organizacijama Srbije i Vojvodine, a generalni sponzor je 'Vital' iz Vrbasa.

J. Trijić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.