Mladi matematičari iz Srbije prvaci Balkanske matematičke olimpijade

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi matematičari iz Srbije prvaci Balkanske matematičke olimpijade

Na 36. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja se od 29. aprila do 5. maja održava u Moldaviji, mladi matematičari iz Srbije osvojili su prvo mesto ekipno, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.

U konkurenciji 11 zvaničnih i šest gostujućih zemalja, matematička ekipa Srbije je sa 182 poena osvojila prvo mesto, a pojedinačno su mladi matematičari osvojili tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje, navedeno je u saopštenju.

Zlatne medalje osvojili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su Aleksa Milojević, Jovan Toromanović i Miloš Milićev.

Srebrnu medalju osvojio je Pavle Martinović,  dok su bronzane medalje zaslužili Jelena Ivančić i Vladimir Viktor Mirjanić.

Svi članovi ekipe su učenici Matematičke gimnazije iz Beograda, a ekipu su vodili dr Bojan Bašić i dr Dušan Đukić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Oni su ponos Srbije!

Izvor: Mondo, 04.Maj.2019

Na 36. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja se od 29. aprila do 5. maja održava u Moldaviji, mladi matematičari iz Srbije osvojili su prvo mesto ekipno, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije...Foto: Mondo/Stefan Stojanović..U konkurenciji 11 zvaničnih i šest gostujućih zemalja,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.