Mladi kao lideri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi kao lideri

BEOGRAD -

Ministar omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković potpisala je danas sa direktorom Britanskog saveta Endrju Glasom sporazum o realizaciji projekta "Aktivni građani", kojim će se, kako je istakla, pomoći mladima da postanu lideri u svojim lokalnim samoupravama.

Marković je rekla da Srbija može biti uspešna samo ako su svi njeni gradovi i opštine uspešni i zato će se u realizaciju ovog projekta uključiti 13 opština i Kancelarije za mlade u ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lokalnim samoupravama.

Naš interes je da mladi ne odlaze iz manjih sredina u veće i da iz Srbije ne odlaze u inostranstvo, istakla je Marković.

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Stiven Vordsvort ocenio je da je ovo prilika da se mladi povezuju sa svojim kolegama iz Velike Britanije i Evropske unije.

Projekat "Aktivni građani" znači da građani preuzimaju odgovornost za razvoj sopstvene zajednice, dodao je Vordsvort.

Glas je naveo da se ovaj projekat već sprovodi u 30 država sveta i objasnio da su mladi ljudi prioritet u radu Britanskog saveta.

U ovaj projekat uključene su opštine Ivanjica, Čajetina, Kladovo, Knjaževac, Kruševac, Lapovo, Loznica, Novi Pazar, Priboj, Prijepolje, Preševo, Lajkovac, Pančevo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Potpisan Memorandum o saradnji u projektu "Aktivni građani"

Izvor: Studio B, 24.Sep.2010

Ministarstvo omladine i sporta Srbije i Britanski savet potpisali su u Beogradu Memorandum o saradnji na projektu "Aktivni građani" u kojem će učestvovati mladi iz lokalnih zajednica u Srbiji...Potpisani su i memorandumi o saradnji s Britanskim savetom sa 13 gradova i opština koji će tokom naredne...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.