Mladi iz Srbije za istim stolom sa izbeglicama sa Bliskog istoka

Izvor: Press, 13.Jun.2018, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi iz Srbije za istim stolom sa izbeglicama sa Bliskog istoka

Centar za omladinski rad iz Novog Sada, Omladina JAZAS-a Novi Sad, Kancelarija za mlade Kikinda, Ekonomsko-trgovinska škola iz Kikinde i organizacija SOS Dečja sela, u restoranu “Rajska oaza” u Kikindi, organizovali su jedinstven događaj pod nazivom “Za istim stolom”.
Foto: Screenshot
Ovo je bila nesvakidašnja prilika da stanovnici Kikinde, pre svega mladi, i izbeglice razgovaraju i uče >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << o kulturi jedni drugih, uz uživanje u odličnoj hrani.
 
Na trpezi su se našli lokalni specijaliteti, kao i jela koja se kuvaju u kućama Pakistana, Avganistana i drugih država Bliskog istoka. Recepte su, za potrebe ovog događaja, podelile žene i muškarci stacionirani u Prihvatno-tranzitnim centrima koje je Centar za omladinski rad posećivao 2017. i 2018. godine.


 
Pored stručnih kuvara koji su bili zaduženi za pripremu lokalnih i jela sa Bliskog istoka, svoj doprinos ovom događaju dali su i učenici kuvarskog smera Ekonomsko- trgovinske škole Kikinda, koji su svoje umeće podelili sa svojim vršnjacima.
 
Događaj “Za istim stolom” realizovan je u okviru projekta “Mobilni omladinski klub”, koji podržavaju “Valdern Barns” fondacija i IOGT-NTO pokret iz Švedske.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.