Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2016, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi iz BiH mogu aplicirati za nagradu za društvene projekte

Za ovogodišnju nagradu studenti iz BiH mogu se prijaviti do sredine aprila Mladi iz Bosne i Hercegovine od večeras će moći aplicirati za nagradu za društvene projekte koja je ove godine prvi put dostupna i u BiH.

Nagrada za društvene promjene dio je inicijative Fondacije Mozaik, Networksa i Fondacije Dokukino kroz koju će više od pet hiljada mladih širom BiH dobiti priliku da razviju svoje ideje, a da nakon toga dobiju resurse kako bi ih pretvorili u održive biznise koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rješavaju društvene probleme.

Predsjednik Fondacije Dokukino Darko Soković novinarima u Sarajevu je pojasnio da organizatori žele da što više mladih iz BiH uspiju, da im se prenesu vještine, znanja, da im se daju resursi i kontakti kako bi uspjeli da pokrenu svoj biznis.

Istakao je da je nagrada za društvene promjene evropska nagrada koja se dodjeljuje u deset evropskih zemalja te da je namijenjena isključivo studentima, pojedincima ili timovima.

Za ovogodišnju nagradu studenti iz BiH mogu se prijaviti do sredine aprila, a prijave su na stranici socialimpactaward.ba.

Finalisti će dobiti resurse, a najbolje tri ekipe ili pojedinca će dobiti po 2.000 eura i ići će na samit u Beč, gdje će se upoznati s kolegama iz drugih zemalja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.