Mladi džudisti prvi put u Pančevu

Izvor: RTS, 23.Sep.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi džudisti prvi put u Pančevu

U Pančevu je održan prvi međunarodni turnir "Akademije Jočić" za džudiste od 7 do 14 godina. Učestvovalo je 50 ekipa iz pet država.
Revijalnom borbom turnir su otvorili najmlađi džudisti koji su napunili tek 5 godina i koji kroz igru tek otkrivaju tajne ovog sporta. Njima rezultat još uvek nije važan , ali njihovi stariji drugari došli su sa velikim ambicijama i željom da uporede svoje znanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa protivnicima iz regiona.

"Trenirao sam ceo raspust, bio sam i na pripremama u Boru gde su bili naporni i teški treninzi. Najteži protivnik biće mi Lazar Stojković i očekujem zlato", kaže Petar Novaković iz džudo kluba "Akademija Jočić".
"Volim da treniram i da upoznajem nove prijatelje. Prvi put sam u Pančevu i veoma mi se sviđa. Pokušaću da osvojim zlatnu medalju, ali važno mi je i da se lepo provedem", navodi Emil Emilov iz bugarskog džudo kluba "Vidin".
"Potrudiću se da i svake sledeće godine dolazim na ovaj turnir i da se takmičim i družim. Čestitam i organizatorima što su nam omogućili ovako lep turnir", kaže Šćepan Kostić iz džudo kluba "Akademik" iz Nikšića.
U takmičarskom delu učestvovalo je 460 džudista iz Bugarske, Rumunije, Crne Gore , Makedonije i Srbije i publika je uživala u veoma kvalitetnim i zanimljivim borbama.
"Pre svega zato što ovih pet nacija koje u konkurenciji mlađih džudista imaju vodeće u našem regionu i lepo je što su došli ovde, jer to je veliki izazov za sve i jedna velika šansa da se oprobaju i da vide gde se trenutno nalaze", navodi Miroslav Jočić, predsednik džudo kluba "Akademije Jočić".
"Mi smo u Akademiku poklonili veliku pažnju džudou, pogotovu mlađim kadrovima, jer u njima vidimo buduće reprezentativce Crne Gore", navodi Dragan Blagojević, predsednik džudo kluba "Akademik" iz Nikšića.
Za najbolje džudiste organizator je obezbedio medalje i pehare i sigurno je da će uskoro neko od ovih mladih takmičara predstavljati i svoju zemlju na velikim evropskim i svetskim takmičenjima.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.