Mladi dostigli sve ciljeve multikulturalnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2012, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi dostigli sve ciljeve multikulturalnosti

NOVI SAD -

Već sedam godina mladi uzrasta od 14 do 19 godina učestvuju u Kupu tolerancije i kvizu "Koliko se poznajemo", koji organizuju pokrajinski sekretarijat i naša kuća. Nagrada za najbolje bilo je putovanje u Italiju.

Ovogodišnje destinacije birane su kako bi se mladi turisti bolje upoznali sa delima renesanse.

Prvo odredište bila je Firenca, gde su učenici posetili najpoznatiju katedralu "Duomo", treću najveću u Evropi, najstariji Firentinski most >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Ponte Vekio", kao i nekada kancelariju poznate porodice Mediči, a danas najstariji i najslavniji muzej umetnosti na svetu.

Ipak, posebne uzdahe izmamila je bazilika Svetog Petra u Vatikanu, najveličanstvenija u rimokatoličkom hrišćanskom svetu i od 1377. Godine rezidencija pape.

Ovogodišnje putovanje tolerancije završilo se u banji Rogaška slatina u Sloveniji, poznatoj kao mesto gde su se nekada okupljali članovi porodice Habzburg, Bonaparte, Karađorđević i gde je posetioce, za klavirom zabavljao pijanista Franc List.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.