Mladi čuvaju veru i kulturu

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2018, 05:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladi čuvaju veru i kulturu

Poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) u bečkoj skupštini Nemanja Damnjanović razgovarao je sa episkopom austrijsko-švajcarskim Andrejom o položaju srpskog naroda u Austriji.

Sastanku su prisustvovali i vladika slavonski Jovan, kao i prof. dr Volfgang Rorbah i Đuro Subotić.

- Očuvanje pravoslavlja, jačanje saradnje između parohija za koje su vladika Andrej i vladika slavonsko-pakrački Jovan zaduženi nisu bili jedine teme ovog skupa. Položaj srpske zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u dijaspori, kulturna i istorijska povezanost srpskog i austrijskog naroda su vrlo bitni faktori za dalje produbljivanje i negovanje jako dobrih prijateljskih odnosa ova dva naroda - ocenio je Damnjanović.

- Informacije koje je izneo vladika Jovan u vezi s jednom od najstarijih biblioteka koja se nalazi u regionu Pakračko-slavonske parohije i čija skorija prezentacija u Londonu treba da se održi pod pokroviteljstvom princa Čarlsa, jesu činjenice koje govore o važnosti širenja kulture srpskog naroda. Na kraju bih konstatovao da je u ovom susretu još jednom potvrđena činjenica da veliki broj mladih ljudi u rasejanju sve više značaja pridaje veri - dodao je on.

- Integracija u društvo u kome živimo je deo zajedničkog socijalnog života i neophodna je radi boljeg zajedničkog života. Da bi se kultura jednog ili drugog naroda bolje razumela potrebna je volja za zbližavanjem u mnogim oblastima - kazao je Damnjanović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.