Građanski rat u zemlji? Kategorički odbacujemo

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 21:26

Građanski rat u zemlji? "Kategorički odbacujemo"

Mjanmar je rekao da "kategorički odbacuje" tvrdnje koje je izneo Skaj njuz u svom tajnom izveštavanju o građanskom ratu u zemlji.

Izveštaj iz unutrašnjosti zemlje tvrdi da "skreće pažnju sveta na Mjanmar", ali je "utvrđeno da je obmanjujući", navodi se u saopštenju ambasade te zemlje u Londonu.

Reakcija je usledila nakon što su glavni dopisnik Skaj njuza Stjuart Remzi i njegov tim otišli ​​na tajni zadatak duboko u džunglu u Mjanmaru da izveštavaju o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sukobu koji besni u zemlji od vojnog udara 2021. godine.

Proveli su mesec dana u Mjanmaru sa borcima otpora, lekarima i dobrovoljcima koji vode rat, za koji vojni režim tvrdi da se ne dešava.

Remzi je otkrio da je vojna vlada Mjanmara gađala civile, kao i borce otpora - dok je režim koristio borbene avione za bombardovanje ciljeva tokom građanskog rata.

Ambasada te zemlje je u svom saopštenju navela da Remzijevo izveštavanje "dovodi pogrešnim narativom da vlada Mjanmara ubija svoj narod".

U saopštenju se dodaje da je Mjanmar "odgovorni član međunarodne zajednice".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.