Mjanmar: Napad napoliciju, devetoro mrtvih

Izvor: B92, 10.Mar.2019, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mjanmar: Napad napoliciju, devetoro mrtvih

Jangon -- Devet policajaca je ubijeno u napadu pobunjeničke Arakan vojske u Mjanmaru, u zapadnoj državi Rakine, saopštilo je danas ministarstvo za informisanje.

Na sajtu ministarstva se navodi da je 60 pripadnika pobunjeničke Arakan vojske sinoć napalo policijski punkt, koji je obezbeđivao jednu državnu srednju školu, gde se odvijao prijemni ispit.

Pobunjenici koji imaju podršku budističkog stanovništva države Rakine i zahtevaju autonomiju za region.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Ta mjanmarska država je poznata kao mesto brutalne kampanje mjanmarske vojske protiv muslimanske Rohindža manjine, zbog čega je više od 700.000 njih pobeglo u susedni Bangladeš.

Mjanmarska vlada proglasila je Arakan vojsku za terorističku organizaciju nakon ubistva 13 policajaca u napadu 4. januara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.