Mitropolit dao 150€ za zatvorsku kantinu optuženoj za puč

Izvor: B92, 20.Jun.2017, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitropolit dao 150€ za zatvorsku kantinu optuženoj za puč

Podgorica -- Mitropolit Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohije uplatio je 150 evra za kantinu zatvora u Spužu srpskoj državljanki Branki Milić, piše Pobjeda.

Milićeva je okrivljena da je bila član kriminalne organizacije koja je planirala napade u izbornoj noći 16. oktobra prošle godine, ističe podgorički list.

Portal RTCG je vest preneo pod naslovom "Osumnjičenoj za terorizam uplatio novac" i konstatacijom da su Milićevoj "legle" pare na račun, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << te da će zahvaljujući mitropolitu i ona od danas moći da trguje namirnice i ostale potrepštine u zatvorskoj kantini.

Inače, Milićeva je već osam meseci u pritvorskoj jedinici spuškog zatvora i od početka negira da je bila deo organizacije koja je, kako se navodi, planirala krvoproliće na podgoričkim ulicama 16. oktobra prošle godine.

Pozivajući se na svoja saznanja, Pobjeda piše da Izvori bliski bezbednosnim strukturama nisu mogli da kažu da li je ovo prvi put da Milić dobije novac Srpske pravoslavne crkve sa potpisom mitropolita Amfilohija Radovića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.