Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2023, 11:37

Mitropolit Joanikije pod Ostrogom: Neka da Bog da među nama rađa, ljubav, dobrota, mir i sloga

Uprkos veoma lošem vremenu i obilnoj kiši pod Ostrogom se okupio veliki broj vernika povodom velikog praznika Srpske pravoslavne crkve Sv. Vasilija Ostroškog da bi se poklonili moštima sveca, a liturgiju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, koji je i ovog puta pozvao na mir, slogu i ljubav.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VEROM I MOLITVOM DA SE OBRATIMO GOSPODU, A NE SUKOBIMA: Patrijarh Porfirije pozvao vernike na Spasovdansku litiju

Izvor: Pančevac-online.com, 12.Maj.2023

Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirije služio je danas, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj Kosi. U svojoj besedi patrijarh Porfirije je pozvao na mir, nenasilje, slogu i toleranciju. Pozivajući građane na Spasovdansku...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.