Mitropolit Amfilohije pozvao narod na pomirenje

Izvor: Blic, 24.Sep.2013, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitropolit Amfilohije pozvao narod na pomirenje

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve (SPC) Amfilohije pozvao je narod na pomirenje, povodom osvešetenja Sabornog hrama Hristovog vaskresenja u Podgorici, zakazanog za 7. oktobar.

Mitropolit je u izjavi Radio Svetigori ocenio da je “mnogo raspri, deoba, podela i rana” iz prošlosti, a da neke nisu ni danas prevaziđene.

Prema rečima mitropolita Amfilohija, samo Hristovo vaskresenje znači pomirenje i praštanje. Saborni hram je podignut u slavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << toga i zato, kako je poručeno, treba svi da se okupe oko nove crkve.

Amfilohije je ocenio da Saborni hram Hristovog vaskresenja može ljude “očistiti od mržnje”.

Glavni radovi na izgradnji Sabornog hrama u Podgorici su završeni, a majstori trenutno oslikavaju crkvu. Izgradnja je počela pre više od 20 godina.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.