Mito na proveri

Izvor: Glas javnosti, 01.Jul.2009, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mito na proveri

VRDNIK - Okružni javni tužilac iz Sremske Mitrovice Ratko Galečić zatražio je juče od Opštinskog tužioca u Rumi da proveri tvrdnje Biljane Bosančić, nevenčane supruge Damira Dokića, ko je od službenika Opštinskog suda u Rumi tražio 300.000 evra kako bi Dokiću bio ukinut pritvor. U slučaju da Bosančićeva to ne može da dokaže, Galečić je dao uputstvo da protiv nje bude pokrenut postupak zbog sumnje da je počinila krivično delo uznemiravanja javnosti.

- Izdao sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << uputstvo opštinskom tužiocu da se odmah izvrši provera i utvrdi istina. Mislim da je ovo najteži oblik pritiska na Opštinski sud u Rumi i Okružni sud u Sremskoj Mitrovici, kako bi se Dokiću ukinuo pritvor, koji mu je 11. maja prilikom izricanja presude Opštinski sud u Rumi produžio do njene pravosnažnosti - smatra Galečić.

Bosančićeva je dan ranije izjavila da joj je jedan službenik Opštinskog suda u Rumi 300.000 evra kako bi Dokić, osuđen na 15 meseci zatvora zbog pretnji ambasadorki Australije i nedozvoljenog posedovanja dve bombe, bio pušten da se brani sa slobode.

U kratkom telefonskom razgovoru Bosančićeva tvrdi da ima sačuvan telefonski broj sa koga je dobila poruku od službenika suda u kojoj joj je napisao da spremi 300.000 evra, da Damir napiše pismo predsedniku suda i pošalje pare.

- Bojim se da je to novi pokušaj podvale da Damira osude i za davanje mita. Međutim, znam da ću posle ovoga ja biti uhapšena - rekla nam je Biljana Bosančić.

Advokat Bosiljka Đukić kaže da „Dokiću preti pretkomatozno stanje“ i da mu je šećer u krvi dostigao 22 jedinice.

„Zdravlje mu je krajnje ugroženo. Poslala sam telegram Opštinskom sudu u Rumi sa zahtevom da se moj klijent hitno premesti iz zatvora u bolnicu. Dala sam do znanja sudu da će snositi sve zakonske posledice ako se mom klijentu drastično naruši zdravlje u zatvoru“, pojasnila je Đukićeva.

Ona je, kako su još preneli pojedini mediji, dodala da još nije dobila rešenje od suda kojim je Dokiću ponovo potvrđen pritvor.

Prema njenim rečima, sve joj se čini da je nekom u interesu da Dokić ne izađe na slobodu.

„Sve sam više uverena da u pozadini svega stoji nečiji interes da za male pare dođe do vrednog imanja Damira Dokića u Vrdniku na Fruškoj gori“, konstatovala je Đukićeva.

Prema nekim procenama, imanje Dokića u Vrdniku samo ove godine trebalo bi da donese prihod od 300.000 evra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.