Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2019, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting ispred Skupštine: Okupljenima se obraća Dodik

Na skupu "Budućnost Srbije" ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu uskoro će se obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Okupljenima se obratio i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

- Došao sam ovde da svima kažem da je ovo okupljanje odgovor na sva pitanja za svakoga ko pita šta se ovde dešava. Unutrašnja snaga i jedinstvo su važni. Srbija mora da da snagu našem pregovaračkom timu i predsedniku Vučiću kada je reč o Kosovu, moraće >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da mu kažu svaka čast na jedinstvu - rekao je on i dodao da "ništa normalnije nema nego da RS u važnim geostrateškim pitanjima prati Srbiju", navodi Blic.

Bitka na Košarama, koja je trajala od 9. aprila do 10. juna 1999, i u kojoj je poginulo 108 vojnika i starešina, vođena je između pripadnika Vojske Jugoslavije i pripadnika terorističke, tzv. Oslobodilačke Vojske Kosova.

Bitka je vođena na karauli Košare, na samoj granici SR Jugoslavije i Albanije.

Prethodno se građanima, nakon premijerke, obratio Ivica Dačić.

- Mali vam je ovaj trg ovde, treba vam veći pristor za sve one koji žele budućnost Srbije - poručio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čelnicima grada na početku govora i dodao:

- Svedoci smo da su se prethodnih nedelja ružne slike slale u svet. Šalju se poruke da je Srbija na ivici haosa, a opozicija ima podršku zapadnih zemalja, ali nemaju jedno, jedno im fali a to je narod. Narod je ovde. Zato je ovaj skup poruka jedinstva i snage srpskog naroda - rekao je Dačić, koji se nakon izlaska na binu našalio "neću da pevam, polako".

Ispred bine, pred parlamentom, sa koje su do pre nekoliko trenutaka sa građanima delili dobre vibracije Bora Ðorđevic i njegova "Riblja čorba", stoje najavljeni govornici - ministar spoljnih poslova Ivica Dacic, predsedavajuci Predsedništva BiH Milorad Dodik, penzionisani potpukovnik Dragutin Dimcevski, heroj sa Košara, a očekuje se dolazak ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta, koji je sleteo u trenutku početka mitinga.

Posle njih, predsednik Srbije Aleksandar Vucić preneće građanima viziju Srbije budućnosti.

Sa njim u prvom redu stoji i 27 mladića koji su sa KiM došli pešice na miting, u znak podrške Vučiću, a predsednik se, u dolasku, u društvu predsednice parlamenta Maje Gojković pozdravio sa njima.

Među Srbima sa KiM je i nevenčana supruga ubijenog Olivera Ivanovića, Milena Popović.

Na miting u Beograd došlo je mnogo ljudi iz cele Srbije, regiona i dijaspore.

Uoči početka govora, na video bimovima emitovama je retrospektiva obilazaka okruga u okviru kampanje "Budućnost Srbije", koju je predsednik Vučić započeo 7. februara, posetom Pčinjskom okrugu.

Političkom delu mitinga, prethodio je koncert, na kojem su nastupili Aca Lukas i Riblja čorba.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miting ispred Skupštine: Prikazan kratak film o Košarama

Izvor: Vesti-online.com, 19.Apr.2019

Na skupu "Budućnost Srbije" ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, na kome se očekuje da se uskoro obrati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prikazan je i kratak film o bici na Košara...Bitka na Košarama, koja je trajala od 9. aprila do 10. juna 1999, i u kojoj je poginulo 108 vojnika i starešina,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.