Miting i kontramiting u Bijeljini

Izvor: B92, 09.Feb.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting i kontramiting u Bijeljini

Bijeljina -- Stotinak građana okupilo se ispred zgrade gradske uprave u Bijeljini, protestujući protiv lokalne vlasti, ali je održan i kontramiting.

Jednočasovni skup dve suprotstavljene grupe od po stotinu ljudi, uglavnom mladih, protekao je mirno, a policija je udaljila jednog mladića koji je pokušao da nasrne na drugu grupu.

Organizatori protesta, uz nekoliko uzvika "Lopovi, lopovi!", nisu izneli nikakve zahteve, niti su imali transparente iz kojih bi bili jasni razlozi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njihovog protesta.

Na kontra-protestu mladi su bili okićeni srpskim zastavama i jasno izneli stav "Ne protestima u Srpskoj" i "Ne širenju požara iz Federacije BiH u Republiku Srpsku".

Dve grupe bile su razdvojene samo ulicom i brojnim policijskim snagama bez zaštitne opreme.

Grupa "Ne protestima u Srpskoj" pozivala je na razum, da se nemiri iz Federacije BiH ne prenesu na Republiku Srpsku, javio je RTRS.

"Ne želimo da se požar iz Federacije BiH proširi na našu Srpsku", rekao je novinarima vodja grupe Aleksandar Babić, dok je masa iza njega, okićena srpskim zastavama, uzvikivala ime generala Ratka Mladića.

Babić je rekao da su Bijeljini preko društvenih mreža već tri puta najavljivani protesti, a da je kontra-protest spontano organizovan, da bi se sačuvala zemlja koju su, kako je naveo, napravili srpski očevi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kontramiting u BiH: Bijeljina je Srbija, nikad Federacija

Izvor: Blic, 09.Feb.2014

Stotinak građana okupilo se danas ispred zgrade gradske uprave u Bijeljini, protestujući protiv lokalne vlasti, javila je bijeljinska Televizija BN, ali je održan i “kontramiting”...Građani su uzvikivali: “Lopovi, lopovi!”, “Lopovi, napolje!”. Istovremeno, samo desetak metara dalje, ispred...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.