Misteriozan nestanak: Nemački tužilac smatra da je devojčica za kojom je tragao ceo svet mrtva

Izvor: B92, 04.Jun.2020, 15:46

Misteriozan nestanak: Nemački tužilac smatra da je devojčica za kojom je tragao ceo svet mrtva

Nemački tužilac rekao je u četvrtak da se radi na pretpostavci da je Medlin Mekejn, britanska devojčica koja je nestala u Portugalu 2007. godine, mrtva.

On je taj podatak izneo nakon što je identifikovao nemačkog pedofila kao osumnjičenog za ubistvo.

Medlin je sa tri godine nestala iz svoje sobe 3. maja 2007. tokom porodičnog odmora u Algarveu dok su njeni roditelji bili na večeri s prijateljima u obližnjem odmaralištu Praja da Luz.

Njen nestanak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokrenuo je međunarodnu potragu te su leci s licem devojčice lepljeni širom sveta, dok su slavne osobe molile za informacije koje bi mogle pomoći u pronalasku devojčice i privođenju njenih otmičara pravdi.

"Pretpostavljamo da je devojčica mrtva", rekao je državni tužilac iz Braunšvajga, Hans Kristijan Volters. "Ured državnog tužitelja u Braunšvajgu istražuje 43- godišnjeg nemačkog državljanina kao osumnjičenog za ubistvo".

Nemac, čije ime nije otkriveno, živio je u Algarveu između 1995. i 2007. godine, pljačkao hotele i stanove za odmor, kao i prodavao drogu, rekla je nemačka policija. Trenutno služi zatvorsku kaznu.

Britanska i nemačka policija molile su za informacije o muškarcu te su objavile fotografije vozila - Folksvagenov kamper i jaguar - koja je vozio u to vreme. Nemačka policija rekla je ranije da je osumnjičeni, koji je živeo blizu Praje da Luz, bio više puta osuđivan na zatvorsku kaznu za seksualno zlostavljanje dece u prošlosti, prenosi T portal.hr.

Rekli su da ovaj slučaj tretiraju kao potencijalno ubistvo i da su pronašli kojom je metodom ubijena devojčica Medlin Mekejn. Telo nikad nije pronađeno.

"Sve što smo ikad želeli je pronaći je, otkriti istinu i one koji su odgovorni privesti pravdi", izjavili su njeni roditelji Kejt i Geri, pre nego što je nemački tužilac izneo svoje mišljenje.

"Nikad se nećemo odreći nade da pronađemo Medlin živu, no koji god ishod bio, moramo znati, jer moramo pronaći mir", rekli su oni.

Policija je rekla da želi da razgovara s dosad neidentifikovanom drugom osobom koja je razgovarala s osumnjičenim s portugalskog broja 3. maja 2007, u vreme kad je nestala Medlin Mekejn.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.