Misterija o dvostrukom agentu: Imamo nove informacije...

Izvor: B92, 07.Mar.2018, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misterija o dvostrukom agentu: "Imamo nove informacije..."

Britanske vlasti imaju nove informacije u vezi s misterioznom bolešću bivšeg ruskog dvostrukog agenta, koji u kritičnom stanju, i njegove ćerke.

To je izjavila britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad.

Ministarka je najavila da će zvaničnici kasnije danas izdati saopštenje o tom slučaju, pošto vlasti imaju određena saznanja o supstanci kojom su intoksinirani.

U jeku spekulacija o tome ko je odgovoran za trovanje, Amber Rad je predsedavala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << današnjem sastanku vladinog Odbora za vanredne situacije na kojem je razmatran taj slučaj. Ona je ranije rekla da će se istraga rukovoditi činjenicama, a ne glasinama, te na osnovu toga preduzeti odgovarajuće mere.

Policijska jedinica za borbu protiv terorizma istražuje slučaj Sergeja Skripala i njegove ćerke, koji se nalaze u bolnici u kritičnom stanju.

Rusko Ministarstvo spojnih poslova saopštilo je ranije danas da se neobjašnjena bolest bivšeg ruskog dvostrukog agenta u Velikoj Britaniji koristi da podstakne antirusku kampanju i dalje zaoštri odnose dve zemlje.

Više medija i britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson uprli su prst u Rusiju, a sam Džonson je juče obećao oštar odgovor ako istraga potvrdi odgovornost neke države, implicitno misleći na Rusiju.

Okolnosti slučaja su odmah podsetili na smrt Aleksandra Litvinjenka, bivšeg agenta ruske tajne službe koji je 2006. u Londonu otrovan polonijumom 210, što je radioaktivna supstanca.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Istraga britanske policije u slučaju otrovanog ruskog agenta usmerena na tri lokacije

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Mar.2018, 13:12

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad izjavila je danas da je istraga o trovanju bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove ćerke usmerena na tri lokacije - njegovu kuću, pab i restoran...Amber Rad je rekla za Bi-Bi-Si (BBC) da su veliki resursi uloženi u pronalaženje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.