Mišel: Stanje je alarmantno

Izvor: B92, 28.Okt.2020, 10:35

Mišel: Stanje je alarmantno

Brisel -- Situacija u Evropi, gde se povećava broj obolelih od koronavirusa, je veoma ozbiljna i alarmantna, izjavio predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Prema njegovim rečima, EU mora biti efikasnija kada je reč o testiranju, praćenju obolelih, vakcini i pravilima karantina.

"Potrebna nam je mnogo veća efikasnost u presretanju virusa pre nego što građani zaraze jedni druge. Potrebno nam je planiranje, inače ćemo imati sistemsko zatvaranje širom kontinenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u predstojećim mesecima", rekao je Mišel za italijansku La Stampu.

On je dodao da je koordinacija među državama takođe potrebna da bi se limitirali negativni ekonomski i socijalni efekti pandemije, prenosi Rojters.

Mišel je zaključio da EU mora biti spremna kada vakcine budu spremne. "Neće biti lako sprovesti tu fazu", rekao je Mišel.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.