Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2010, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misa za Pavelića u Zagrebu

ZAGREB -

U katoličkoj crkvi Srca Isusovog u Zagrebu večeras je služena misa zadušnica (parastos) za ustaškog poglavnika Antu Pavelića, uz pominjanje zločinca Jure Francetića, komandanta nekadašnje ustaške "Crne legije".

Misu za poglavnika takozvane Nezavisne države Hrvatske u punoj crkvi služili su sveštenici Vjekoslav Lasić i Stanislav Kos, koji je u svojoj propovedi Pavelića nazvao "uglednikom koji je podneo žrtvu za sve nas".

Lasić, poznat po svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proustaškim stavovima i misama za Pavelića, pozvao je okupljene na molitvu, ne samo za Pavelića već i za Juru Francetića, koga je nazvao "krilnikom (ustaški čin) koji je poginuo za Hrvatsku".

Sveštenik Lasić, i pored prozivanja u javnosti, nikad nije dobio nikakvu kaznu od Katoličke crkve, kao ni od države Hrvatske, koja u svom Ustavi ističe sledbeništvo antifašizma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.