Mirsad Đerlek: Približavamo se piku, ili da se svi zarazimo - pa ko preživi, ili da se zaštitimo vakcinom

Izvor: B92, 06.Dec.2020, 11:36

Mirsad Đerlek: Približavamo se piku, ili da se svi zarazimo - pa ko preživi, ili da se zaštitimo vakcinom

Situacija u celoj zemji je i dalje veoma ozbiljna, kaže Mirsad Đerlek, državni sekretar Ministartsva zdravlja.

Nešto lakše je u Beogradu, navodi i dodaje da je iza nas je teška noć u glavnom gradu i brojevi ne bi trebalo da nas prevare.

"Zdravstveni sistem je dosta otporan, bolnica u Batajnici je došla u pravo vreme. Međutim, nije poenta samo otvarati nova kovid mesta, poenta je i da se građani u narednih 7 do 14 dana pridržavaju mera, jer se približavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << piku, ali nismo dostogli taj plafon kada se može očekivati pad broja", kaže on i navodi da će struka napraviti evaluaciju posle 7 do 10 dana i tada odlučiti da li će i sledeći vikend biti zatvaranja.

Kaže da je u bolnicama 147 pacijenata više nego juče, ša će se biti obazrivo sa popuštanjem mera.

Kada je u pitanju vakcina navodi da imamo ili opciju da se svi zarazimo, "pa ko preživi" ili da se zaštitimo vakcinom.

Opširnije u video prilogu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đerlek:Okanimo se teorija zavere,vakcinacija je spas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2020

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da je situacija s epidemijom korona virusa u celoj zemji i dalje veoma ozbiljna, teška i neizvesna...Đerlek je za TV Prva rekao da su u Beogradu pokazatelji malo bolji nego što su bili, ali da to ne sme da nas zavara...On je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.